❤️❤️❤️❤️

Narcissus

Lang geleden leefde er een knappe man die Narcissus heette. Hij liep altijd met zijn hoofd in de wolken en fantaseerde over zijn successen en komend koningschap. Narcissus hield vooral van zichzelf en zag de vele meisjes en vrouwen, die naar hem smachtten, niet staan.
Eén nimf die hopeloos verliefd op hem was, voelde zich zo beledigd dat Narcissus haar geen blik waardig keurde, dat  ze haar beklag deed bij de goden:

Alle goden van de liefde, luister naar mijn verdriet. Laat die mooie Narcissus eens voelen hoe pijnlijk het is om iemand lief te hebben die je volledig negeert.”

Een wraakgodin hoorde haar klacht en de nimf mocht een wens doen. Stilletjes ging ze in het gezichtsveld van prins Narcissus zitten, die aan de oever van een heldere bron zat te fantaseren over zijn toekomstige successen. De nimf prevelde: ‘Laat Narcissus verliefd worden op het eerste gezicht dat hij ziet.’ Juist op dat moment bukte de prins zich om water te drinken uit de bron en zag zichzelf in het water. Hij werd verliefd op zijn spiegelbeeld en wilde dat omhelzen. Narcissus viel in het water en verdronk jammerlijk.
Dat was niet de bedoeling. De wraakgodin had medelijden met hem en Narcissus mocht terugkeren in de wereld der levenden, zij het niet als prins maar als plant: de narcis.
Deze mooie, fier rechtop staande, gele bloem, vernoemd naar de verdronken prins, zien we tot op de dag van vandaag in het vroege voorjaar overal bloeien. Hij groeit nog steeds het allerliefst dicht bij het water, zodat hij kan genieten van zijn mooie spiegelbeeld.

KIJKEN JULLIE GRAAG IN DE SPIEGEL? PROBEER DIT EENS:

Ga tegenover elkaar staan.  Je speelt om de beurt elkaars spiegelbeeld. Maak met gebaren duidelijk wat je voelt voor je partner. Hij/zij probeert je zo juist mogelijk na te doen.  Je mag natuurlijk ook gewoon even rust nemen en verliefd in elkaars ogen staren. 🥰